Bankett székek, vendéglátóipari bútorok megfelelő elrendezése

Bankett székek

Bankett székek elrendezéséről, egy rendezvény ideiglenes berendezéséről, éttermek, konferenciatermek általános kialakításáról fontos szót ejteni. A vendéglátóipari bútorok feladata az ülés kényelmessé tétele, optimális elhelyezésük pedig alapjaiban határozza meg a székeken ülők közérzetét. A komfortérzet nem csupán a kellően puha párnázattól függ, hanem attól is, hogy megfelelően elkülönülve, de nem elkülönítve érezzük magunkat.

Vendéglátóipari bútorok megfelelő elhelyezése

Vendéglátóipari bútorok esetén nem csak a rendelkezésünkre álló tér minél gazdaságosabb kihasználását kell figyelembe vennünk. Vendéglátós „betegség”, hogy minél több asztalt és széket zsúfolnak be nagyobb fogyasztás reményében. Vendégei minden bizonnyal szeretnének kicsit elkülönülni saját asztaltársaságukkal a többi idegentől, szeretnék, ha beszélgetésüket nem kellene suttogva folytatniuk, ugyanakkor biztosan nem szeretnék, ha a vacsorához jobbról-balról mások érthető társalgása szolgáltatná az alapzajt.

Attól, hogy rengeteg ember leültetésére alkalmas mennyiségű vendéglátóipari bútor áll rendelkezésre éttermében, még könnyen lehet, hogy megcsappan forgalma, mert az emberek inkább szellősebb helyen költik el pénzüket, ahol diszkrétebb körülmények közt érzik magukat. Nem elég, ha nem érnek össze a könyökök. Kell némi privát szféra, ezért érdemes a vendéglátóipari bútorok elhelyezésénél az ember alapvető igényeit figyelembe venni, majd pedig ehhez képest optimálisan kihasználni a hely adta lehetőségeket.

Bankett székek elrendezése

A bankett székek egymáshoz viszonyítva megfelelő távolságra való elhelyezése, a rendelkezésre álló alapterület optimális kihasználása nehéz feladat. Azok a rendezvények, melyeknél nincs szükség asztalra, nincs étkezés, más jellegű elrendezést kívánnak, mint ahol ebéddel, vacsorával egybekötött előadás, ünnepség zajlik.
A bankett székek elrendezésénél gondoljunk arra, hogy az egybegyűltek mozgolódnak, helyezkednek, esetleg kimennek a mosdóba vagy a pódiumhoz járulnak. Ezt is kényelmessé, gördülékennyé kell tenni. Roppant kellemetlen, mikor egy egész soron át, sűrű bocsánatkérések közepette kell kiaraszolni. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy legyen szó bármilyen eseményről, az éttermi igényekhez hasonlóan a helyet foglalók esetleg szeretnének néhány szót váltani egymással vagy akár részletesebben megvitatni egyes témákat.

Az ember társas lény, ugyanakkor zavaró számára, ha személyes terébe hosszabb távon kénytelen idegeneket beengedni. Az utcán, tömegközlekedési eszközökön, üzletekben elkerülhetetlen, hogy privát szféránkat megsértsék. Normális esetben az ember ezen túllendül, már fel sem tűnik, ha kicsit meglöknek, vagy várakozás, utazás közben vállunkhoz nyomul egy másik ember kényszerűségből. Azonban egy bankett, megbeszélés, előadás vagy éttermi étkezés esetén jogos igény a nagyobb komfort, a nagyobb távolság másoktól.

vagy