Mi a hangulatos terasz és kerthelyiség titka?

kültéri bútor

Az éttermek, hotelek teraszai és kerthelyiségei közkedvelt célpontok akkor is, ha éppen csak egy reggeli kávéra szeretne beugrani az ember, vagy ha a családi nyaraláson ebédhez keressük az ideális helyet. Tavasztól őszig a vendéglátóipari egységek legnagyobb részében a belső terek szinte teljesen üresek, a teraszok és árnyas kerthelyiségek székeit viszont egymásnak adják a vendégek. Ilyenkor többnyire csak akkor választják a vendégek a benti helyek valamelyikét, ha kint már nem jutottak asztalhoz.

De mi kell ahhoz, hogy egy terasz vagy kerthelyiség valóban vonzó legyen?

Ma már általában több, egymáshoz közel fekvő hely közül válogathatnak a vendégek, amikor étterembe, fagyizóba vagy bárba indulnak, ezért fontos néhány dolgot szem előtt tartani vendéglátóipari egységünk kültéri szegmensének kialakításakor vagy átalakításakor. Természetesen bizonyos adottságokon nem tudunk változtatni, de van számos olyan lehetőség, melyekkel előnyt szerezhetünk a konkurenciával szemben.

Próbáljuk úgy kialakítani a teret, hogy legyen árnyék!

A rekkenő nyári melegben egy ital gyors elfogyasztására is szívesebben ülnek be a vendégek olyan helyre, ahol árnyas fák vagy hangulatos színes napernyők alatt élvezhetik a hűsítő italokat. Jó megoldás jelenthet több kifeszített kültéri árnyékoló is, melyek különösen praktikusak és szépen finomítják a teret akár indusztriális stílusú környezetben is alkalmazva.

Megfelelő kültéri bútorválasztás

Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes kültéri bútorokat kerthelyiségünk, szállodánk vagy éttermünk terasza számára, pontosan meg kell határoznunk, hogy milyen vendégkört szeretnénk kialakítani, illetve, ha átalakításról van szó, akkor mi az stílus, ami illeszkedik a meglévő ügyfélkörünk igényeihez. Itt is van azonban néhány, minden esetben érvényes praktika.

Fontos, hogy minőségi bútort válasszunk, még akkor is, ha ez eleinte több költséget jelent. Egy jó alapanyagokból készült, strapabíró kültéri bútort biztosan nem kell majd a szezon közepén, a legnagyobb hajtásban lecserélni, pótolni, azért mert az elhasználódott, és a vendégeket sem riasztja el az elrepedt, rongálódott székek és asztalok látványa.

A kültéri bútorok megválasztásánál arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy azok harmonikusan illeszkedjenek az adott környezetbe, ezért sem érdemes a szezon előtti utolsó pillanatra hagyni ezek beszerzését. Akármennyire is szépnek találunk egy bútort, ha az nem mutat igazán jól vendéglőnk teraszán vagy stílusában teljesen elüt kerthelyiségünk hangulatától, akkor nem érdemes beruházni rá. Szerencsére számos lehetőség közül választhatunk, ha a tökéletes kültéri bútort szeretnénk megtalálni.

Mindezek mellett olyan apróságnak tűnő dolgok is meghatározó szerepet játszhatnak a tökéletes terasz bútor kiválasztásában, mint a vendéglátóipari egységünkben használt dekorációs megoldások, vagy éppen az a tény, hogy éjjel-nappal a szabad ég alatt fogjuk-e tárolni bútorainkat vagy az eső elől zárt helyre visszük őket.

Összességében minden esetben érdemes törekedni arra, hogy teraszunk vagy kerthelyiségünk egységet alkosson éttermünk, szállodánk, kávézónk arculatával. Így az első benyomás alapján ítélő turisták is hozzánk térnek majd be és a kellemes hangulatot kedvelő helyiekből, hamar visszajáró vendégek válhatnak. A hűvösebb kora tavaszi és késő őszi napokra, azért érdemes bekészíteni egy-egy hősugárzót vagy plédet is, hogy vendégeink ilyenkor is élvezhessék a teraszunk nyújtotta kellemes perceket.

vagy