,

Mi az a taupe szín, és miért használják előszeretettel beltéri design bútorok esetében?

Pustevny Horni Stanice Dublino

Hadd lőjük le gyorsan a poént már az elején: a taupe szín a sötétbarna és a szürke közötti árnyalatokat jelöli. Sőt, a taupe igazából nem is egy szín, hanem inkább árnyalatok összessége az említett barna-szürke skálán.

2017-ben a beltéri design bútorokkal és lakberendezéssel foglalkozó oldalak közül többen is a taupét az év színének választották, nem véletlenül. A taupe ugyanis egy kockázatmentes, ugyanakkor a trendi belső terekbe általánosságban kiválóan illeszkedő, elegáns megoldás. Így kerüljön szóba taupe színű szék, asztal, vagy bármilyen vendéglátós bútor, szinte biztos, hogy ezek illeszkedni fognak egy designos belső térhez, akár étteremről, kávézóról, konferenciateremről, vagy egy elegáns hotelszoba berendezéséről van szó.

Forrás: colorpsychology.org

 

A taupe konzervatív színválasztás, éppen ezért jó 

Általában a barna és szürke színárnyalatok egyike sem a harsányságról szól. Nem véletlen, hogy ezeket az alapvetően konzervatív színeket inkább ott használják, ahol fontos az elegancia és a kényelem.

Az elmúlt évek egyik jelentős trendje lakberendezésben és vendéglátóhelyek design kialakításánál egyaránt, hogy a vásárlók és vendégek a a megnyugtató, “biztonságos” színvilágot keresik.

Nem véletlen, hogy a taupe ekkora karriert fut be mostanában: a színpszichológiában úgy tartják, hogy azok az emberek, akik kedvelik ezt a színt, visszafogottak, és nem kívánnak mindenáron a középpontban kerülni, ugyanakkor barátságosak, és az őket körülvevő nyugodt és kedves hangulatot a körülöttük lévőkre is átsugározzák. Ugyanez nem csak emberekre igaz, hanem a taupe színű bútorokra is. Ráadásul, mivel a taupe nem egy egynyári, trendi megoldás, ezért nem is fog kimenni a divatból.

Falra, padlóra, bútorokra

A taupe árnyalatú beltéri berendezésre számtalan példát találhatunk az interneten, ha pedig vendéglátósként professzionális belsőépítésszel dolgozunk, akkor ő is biztosan ismerni fogja ezt a színvilágot. A taupe a tapétától a függönyön át a szőnyegig bárhol kiválóan használható akár főszínként, akár kiegészítő (“lágyító”) színként a design belső tér kialakításakor.

Fokozottan igaz ez a vendéglátós bútorokra, ahol a taupe eddig felsorolt jó tulajdonságai maradéktalanul érvényesülnek. Legyen szó klasszikus elegáns étterem vagy modern bisztró berendezéséről, a taupe huzattal ellátott szék és asztal minden környezetbe belesimul a maga visszafogott módján.

Pustevny Horni Stanice Dublino

Nem véletlen, hogy a Dublino legújabb, 2018-as beltéri kollekciójában, ahol az exkluzív design vendéglátós székek vannak a középpontban, a taupe színű huzat a klasszikus és a modern székek jelentős részénél választható. Nézzen körül a kínálatban, és biztosak vagyunk benne, hogy Ön is megtalálja a saját vendéglátóhelyéhez tökéletesen illeszkedő beltéri design széket!

vagy