,

Hogyan hat a jól megválasztott teraszbútor a vendéglátóhely stílusára?

Nardi Net P teraszbútor a Dublino kínálatából

A vendéglátóhely stílusa sok szempontból kiemelkedő jelentőséggel bír: a potenciális vendégeket becsábíthatja, a fogyasztókat pedig maradásra bírhatja és visszatérőkké teheti. Lényegében tehát a stílus képes meghatározni a vendégkört – és fordítva. A nyári szezon kezdetével sorral nyílnak a teraszok, melyek kialakítása épp annyira meghatározó a forgalom és a vendégkör szempontjából, mint ahogy igaz ez a belső térnél is. Ebben lehet segítségünkre a hely stílusához illő, sőt, azt hangsúlyozó terasz bútor. De milyen darabokat válasszunk a különböző stílusokhoz?

Az egyszerűség szépsége az indusztriális és modern stílusban

Az indusztriális stílus az elmúlt évek egyik legfelkapottabb irányvonala, csalogató mivolta mellett pedig az is mellette szól, hogy költséghatékony megoldásokat kínál. Mivel a stílus meghatározó eleme az alapanyag hangsúlyozása, dizájnos módon spórolhatjuk meg a falak festését és használhatunk beton bútorelemeket. A szürkés-barnás színvilágot könnyedén feldobhatjuk világos terasz bútor segítségével. Néhány letisztult, fehér bárszékkel biztosan nem lövünk mellé.

Indusztriális stílusú kültéri teraszbútorok éttermi felhasználásra a Dublino kínálatából.jpg

A modern design egyszerű vonalakkal, neutrális és fehér színekkel, valamint minimális dekorációval operál. Válasszunk minél letisztultabb vonalvezetésű bútorokat: téglalap alakú asztalokat és hagyományos karfa nélküli székeket. Ezek segítségével ráadásul a természeti környezet szépségét is könnyedén hangsúlyozhatjuk.

A romantika megvalósulása a vintage és mediterrán teraszokon

Töretlenül hódít a vintage stílus is, főként a hölgyeket és párokat célzó vendéglátóhelyek körében. A romantikus, múltidéző hangulatnak nélkülözhetetlen elemei a különféle apró díszek és virágok, valamint a sikkes, elegáns terasz bútor. Próbáljunk külön zugokat kialakítani, ahova vendégeink elvonulhatnak – ehhez pedig ideális választás néhány puha, csalogató lounge fotel. Biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen kényelmes darabban üldögélve a vendégek nem állnak tovább az első ital után.

Nyáron különösen kedveljük a mediterrán hangulatú helyeket, hiszen ezek lélekben csodás tengerparti városokba repítenek minket. A terasz tervezésekor részesítsük előnyben a meleg tónusú színeket, valamint a fa és kovácsoltvas bútorelemeket. Ne feledkezzünk meg az egzotikus növényekről sem, például a különböző pálmafajtákról vagy a leanderről. A tengerparti hangulathoz továbbá elengedhetetlen néhány strapabíró műanyag napozóágy, amik biztosan a vendégek kedvencei lesznek.

Bármilyen stílus is uralkodjon az éttermünkben, gondoljunk az olyan apró gesztusokra is, amik a vendégeknek kedveskednek: elég csak egy apró mécses naplemente után vagy egy-egy puha pokróc a fázósaknak, és máris beloptuk magunkat a szívükbe.

Felkeltettük az érdeklődését? Nézzen körül legújabb kültéri design teraszbútoraink között, vagy kérjen ajánlatot most!